Directiewissel Vertogas

11 maart 2019

Naar nieuwsoverzicht

Per 1 april 2019 draagt Marco Middelkoop de positie van directeur Vertogas over aan Roelf Tiktak.

Marco Middelkoop

Ik ben sinds 1 januari 2017 directeur van Vertogas en heb dat met veel plezier gedaan. Ik deed het circa 2 dagen per week naast mijn werkzaamheden voor Gasunie op het gebied van business development.

Er is in de periode sinds mijn aantreden veel gebeurd, hoewel niet alles voor de buitenwereld altijd zichtbaar was. De groengasmarkt ontwikkelt zich snel: meer volume, meer spelers, meer internationale vraag naar GvO’s, meer aandacht voor ketenrisico’s. Voor Vertogas betekent dit o.a. dat we meer vragen van marktpartijen krijgen, actief zijn binnen ERGaR, onze processen verder verbeteren en onze organisatie versterken. Ik vond het erg leuk om samen met het Vertogas team verder te bouwen aan de organisatie en klaar te maken voor de toekomst. We hebben als Vertogas goede stappen vooruit gezet waardoor ik de organisatie met een gerust hart durf over te dragen aan Roelf. Hij is al sinds eind januari aan het warmlopen dus het zal een vrij soepele overgang worden. Voor mijzelf ligt de toekomst open, ik maak gebruik van een vrijwillige vertrekregeling van Gasunie. Dat biedt mij de kans om een korte sabbatical te nemen, afstand te nemen van de dagelijkse hectiek en me te oriënteren op een volgende stap. Wellicht komen we elkaar in de toekomst nog tegen.

 

Roelf Tiktak

Op 1 april 2019 neem ik het Vertogas stokje van Marco Middelkoop over. Dat is iets heel anders dan wat ik tot 1 december 2018 deed. Tot die tijd was ik gedetacheerd vanuit Gasunie bij Gate terminal B.V., LNG terminal op de Maasvlakte in Rotterdam. Bij Gate hield ik mij als accountmanager LNG bezig met het uitbreiden van het aantal klanten, contracten dus, het onderhouden van de relaties en diverse andere commerciële zaken. Een boeiende tijd waarin de terminal gebouwd, opgestart en bedreven werd. Een periode van opbouw waarin van niets tot iets gekomen moest worden op vele vlakken. Een prachtige once in a lifetime ervaring. Een ervaring overigens die mij nu ook goed van pas komt in de nieuwe functies.

Voor mijn periode bij Gate heb ik binnen Gasunie op diverse terreinen functies bekleed die zowel technisch, commercieel als operationeel van aard waren. Van huis uit ben ik techneut.

Vanaf 1 december 2018 ben ik “terug” bij Gasunie en als programmamanager groen gas verantwoordelijk voor het invullen van de groengas ambities onder andere die vanuit het klimaatakkoord. Een niet onbelangrijke klus en vooral een waarvan de contouren allerminst netjes opgetekend zijn voor wat betreft invulling en omvang. Een uitdaging noemen we dat tegenwoordig.

En dan, met ingang van 1 april, nog een mooie nieuwe uitdaging erbij; Vertogas. Ik ga daar met veel plezier aan beginnen, immers er is veel, ja heel veel te doen op het vlak van groengas, of breder bezien, duurzame gassen.

Ik denk dat er in dit voor mij nieuwe Vertogas dossier hele mooie kansen liggen die Vertogas kan oppakken om zo de markt een stevige ondersteunende rol te bieden in een nieuwe wereld waarin energietransitie hoog op de agenda is geplaatst. 

Overige berichten