Groen-gasmarkt van start met oprichting Gasunie-certificeringsdochter Vertogas

2 juli 2009

Naar nieuwsoverzicht

Op 2 juli heeft Gasinfrastructuurbedrijf Gasunie een dochteronderneming opgericht die onder de naam Vertogas de certificering van groen gas in Nederland zal gaan verzorgen. De bekendmaking hiervan gebeurde in de aanwezigheid van de minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, die daarbij de allereerste (ceremoniële) Nederlandse groengascertificaten van Vertogas heeft uitgereikt aan enkele groengasproducenten. De oprichting van deze certificeringinstantie effent het pad voor een goed functionerende markt voor groen gas. Behalve groene elektriciteit kan in Nederland nu ook groen gas een vlucht nemen. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan de bestrijding van het klimaatprobleem en aan de versterking van de voorzieningszekerheid.

Vertogas opereert volledig zelfstandig en onafhankelijk, maar kan voortbouwen op de jarenlange kennis en ervaring die Gasunie op aardgasgebied heeft opgebouwd.

Minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, reikt de allereerste Nederlandse groengascertificaten van Vertogas uit Minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, reikt de allereerste Nederlandse groengascertificaten van Vertogas uit

Overige berichten