Eindgebruikers

Een eindgebruiker is een partij die niet wenst te handelen in Garanties van Oorsprong (groen gas certificaten), maar voor hem afgeboekte certificaten wenst te ontvangen van een handelaar voor eigen gebruik. De eindgebruiker krijgt een persoonlijke certificaatrekening binnen Vertogas, waarop GVO’s worden ontvangen nadat deze zijn afgeboekt door de handelaar ten behoeve van de eindgebruiker. Een pdf-file van de GVO’s kan worden gedownload vanuit de persoonlijke omgeving. Tevens kan men op de certificaatrekening van het eindgebruikersaccount de hoeveelheid afgeboekte certificaten vinden inclusief details zoals het serienummer, verloopdatum, duurzame bron, productie faciliteit en de status van het certificaat.

De commerciële transactie vindt plaats zonder tussenkomst van Vertogas.
De eindgebruiker dient zich eenmalig te registreren in het Vertogas-register en geeft hierbij aan, aan welke handelaar of handelaren (ingeschreven bij Vertogas) hij gekoppeld wenst te worden. Er kunnen meerdere eindgebruikers gekoppeld worden aan een handelaar; en een eindgebruiker kan aan meerdere handelaren worden gekoppeld.
Aan de registratie voor een eindgebruiker zijn geen kosten verbonden.

Om te registreren als eindgebruiker, klik op onderstaande link en vul het formulier in.
Let op: Het is van belang om in de Naam expliciet te vermelden dat het gaat om een eindgebruiker. Bijvoorbeeld  “Bedrijf A Eindgebruiker”.
Als u geen EAN-code heeft, kan worden volstaan met het invullen van 13 maal een ‘0’ in betreffend invulveld.

Klik hier om te registreren