Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Veelgestelde vragen

Zoeken op categorie:
Wat is de status van de aanmelding van mijn productie-installatie?

Heeft u uw productie-installatie aangemeld? In MyVertiCer onder 'Mijn productie installaties' kunt u de status zien van al uw productie-installaties. Onder het overzicht staat de uitleg van de status.

Klik hier om naar MyVertiCer te gaan.

Waar kan ik mijn productie-installatie (elektriciteit en thermisch) terugvinden met een einddatum op of vóór 1-1-2022?

Vanwege de overgang naar ons nieuwe portaal in oktober 2023, zijn alle registraties die op 1-1-2022 een geldige status hadden en/of lopende aanvragen, waarbij de registratieperiode de datum 1-1-2022 ook overschrijdt, overgezet naar het nieuwe portaal. Dit is de reden waarom u in het nieuwe portaal mogelijk niet alle historische gegevens van uw inschrijvingen terugziet.

Om u de gelegenheid te geven om alsnog de gegevens van vóór 1-1-2022 in te zien, kunt u deze raadplegen in ons 'oude' portaal.

Historie raadplegen voor elektriciteit en thermisch:

• Zakelijke registraties met eHerkenning: klik hier
  • Particuliere registraties met IDIN: klik hier.
  • Particuliere registraties met OwnIDP: klik hier.
Mijn inschrijving voor mijn productie-installatie verloopt bijna of is verlopen. Wat moet ik doen?

U moet uw productie-installatie opnieuw aanmelden via MyVertiCer. Kies uw rol in de menubalk om naar MyVertiCer te gaan en uw productie-installatie aan te melden.

De gegevens van mijn productie-installatie zijn gewijzigd. Wat moet ik doen?

U kunt alleen uw handelaar wijzigen in MyVertiCer. Als uw productie-installatie is gewijzigd, moet u deze opnieuw registreren via MyVertiCer. Kies uw rol in de menubalk om naar MyVertiCer te gaan.

Waarom moet ik een handelaar inschakelen? Kan ik mijn GvO’s niet zelf verkopen?

Voor het verhandelen van GvO’s en CvO's is een geregistreerd handelsaccount bij VertiCer vereist. U kunt zelf bepalen welke handelaar u kiest. Dit hoeft niet uw energieleverancier te zijn. Wij raden u aan vooraf contact met een handelaar op te nemen om mogelijke afspraken over de GvO's vast te leggen.

Het verkopen van je eigen groen gas en waterstof GvO's kan wel gedaan worden door de producent.

Hoe kan ik van handelaar wisselen?

Voor elektriciteit, groen gas en waterstof:

U kunt het wisselen van handelaar zelf doorvoeren in MyVertiCer. Kies uw rol (Particulier of Zakelijk) in de menubalk met daarbij de juiste energiedrager. Via de pagina die dan volgt, kiest u onder 'Acties in MyVertiCer' voor de optie 'Ik wil een wijziging doorgeven'.

Welke handelaren zijn er?

Deze kunt u vinden in het Handelarenoverzicht onder Downloads.

Wie is mijn netbeheerder?

Kijk hiervoor op www.mijnaansluiting.nl

Voor welke energiebronnen kan ik GvO's aanvragen?

Voor het produceren van duurzame elektriciteit, thermische energie, groen gas of waterstof met behulp van ondergenoemde bronnen kunt u Garanties van Oorsprong krijgen:

• Wind
    • Zon
    • Geothermische energie
    • Waterkracht
    • Biomassa
    • Biogas
    • Vergassing
    • Afvalverbranding

Hoe kom ik aan een EAN code van mijn netbeheerder?

Deze kunt u vinden in het EAN-codeboek van EDSN.

Hoe kom ik aan een EAN code van mijn net-aansluiting?

Deze kunt u vinden in het EAN-codeboek van EDSN.

Wat is iDIN?

Identificeren met iDIN is net zo eenvoudig als een betaling met iDEAL. U hoeft geen inloggegevens te onthouden of een lastig verificatieproces te doorlopen. Met iDIN kan u op dezelfde wijze inloggen bij verschillende organisaties. Makkelijk, intuïtief en snel. Met de vertrouwde middelen van uw eigen bank.

iDIN kan alleen gebruikt worden door particuliere personen om gegevens te verstrekken of in te loggen en niet door bedrijven.

Hoe iDIN werkt, kunt u hier zien: